Az ékszerek pszichológiája: mit árul el Önről kedvenc kiegészítője?

ékszer

Mindennapos kiegészítőként használja az ékszereket? Vagy csak különleges alkalmakkor viseli őket? Akárhogy is van, tudnia kell, hogy az ékszerek, amelyeket visel, sokat elárulnak személyiségéről.

 

Miért viselünk tulajdonképpen ékszert?

 

Az ékszerviselés története körülbelül 75 ezer évvel ezelőttre nyúlik vissza. Első ékszerként őseink állati fogakat, csontokat vagy tollakat viseltek. Elsődleges szerepük valószínűleg a másik nem figyelmének a felkeltése volt. Ez ma sincs másképp - az a személy, aki viseli, jobban magára vonzza a figyelmet. Érdekes, hogy a testrészek, ahol az ékszereket viseljük, a szexualitáshoz kapcsolódnak -  például a nyakláncok a mellekre hívják fel a figyelmet, a fülbevalók pedig a fület, mint erogén zónát hangsúlyozzák.

Ezen kívül az ékszerek már régóta a vagyon és a társadalmi státusz jelei, vagy egy adott csoporthoz való tartozást jelölnek. De az ékszer az önkifejezés eszköze is lehet, és sokat elárul a személyiségről is. Választhatunk finomabb vagy merészebb ékszert, színeset vagy észrevétlent, drágát vagy olcsót. Mindegyik ékszer szimbólumnak van azonban jelentése, üzenetet küldenek a világ felé - függetlenül attól, hogy ezt tudatosan teszi vagy sem.

 

A méreten sok múlik

 

Ha szívesen visel olyan ékszereket, mint a nagy fülbevalók, érmék vagy karkötők, akkor valószínűleg nagyon aktív, társasági és temperamentumos személy. Vidám személyisége mágnesként vonzza az embereket, és mindig történik valami ön körül.

 

Klasszikus elegancia

 

Talán azokhoz a nőkhöz tartozik, akik az elegáns és egyszerű ékszereket kedvelik. A bútorok vagy az öltözködés terén is inkább a klasszikus vonalat részesíti előnyben. Nyugodt és kiegyensúlyozott, szívesebben tölti idejét szűk baráti társaságban, mint egy éjszakai klubban. Gondolkodása is hagyományos és családcentrikus.

Tippünk: Válasszon egy ékszert, amely beszél Ön helyett, és a vásárlásnál ne feledkezzen meg az extra ékszer kedvezményekről sem! Weboldalunkon megtalálhatja például az Ékszer-eshop kedvezmény kupont, amelynek köszönhetően pénzt is megtakaríthat.

 

A legjobbat a legjobból

 

Mindent, amit visel, különleges gonddal választja ki. Soha nem éri be a második legjobbal. Ha ékszert vásárol, biztosan olyan darabot választ, amely teljes mértékben megfelel az elvárásainak.

Teljes gőzzel halad előre az életben. Nagyszabású célokat tűz ki maga elé, és el is várja azok teljesülését. Megbízható, ezért sokan fordulnak önhöz segítségért vagy tanácsért.

 

A természeté a döntő szó

 

Ha azok közé a nők közé tartozik, akik kövekből, magvakból, termésekből vagy újrahasznosított anyagból készített ékszert viselnek, akkor minden bizonnyal szereti a természetet. Örömét leli a szabadban történő mozgásban, és mindig tudja, mi zajlik ön körül. Kedveli a föld színeit, a barnát, bézst, zöldet és a kéket.

A lényeg, hogy összhangban legyen

 

Olyan ékszereket visel, amelyek összhangban vannak egymással? Például arany nyakláncot és arany fülbevalót választ. Vagy ezüst karkötő díszíti csuklóját, amely tökéletesen illik a cipője színéhez. Ez esetben ön elegáns, felelősségteljes és rendszerező. Kiváló vendéglátó, nagy mesélő, és az emberek gyakran keresik fel egy-egy tanácsért.