Hogyan tárolja adatait?

usb

Sajnos soha nem tudhatja, mikor veszítheti el az összes adatát, de mi most megmutatjuk, hol és hogyan érdemes azokat tárolni, hogy ne érje Önt nagy kár.

 

Miért tároljuk adatainkat?

 

Lehet, már olyan világot élünk, amikor a hardverek tárhelye óriási, de egyikünk sem kerülheti el az adattárolást, aminek oka rendkívül egyszerű. Az asztali gépének vagy laptopjának merevlemeze egyik napról a másikra felmondhatja a szolgálatot, és Ön sajnos így, egyik napról a másikra, elvesztheti összes adatát. Az adatmentés nem egy bonyolult folyamat, szerencsére, és mi a következőkben mutatunk Önnek néhány módot, amelyekkel biztonságba tudhatja adatait. Az adattárolás történhet:

  • ✓Külső merevlemezre
  • ✓NAS-ra
  • ✓Felhőre

 

Adattárolás külsőmerevlemezre

 

Ez az egyik legrégebbi módja az adatmentésnek. Egy ilyen külső merevlemez beszerezhető rengeteg szaküzletben, és bármit rátehet fényképektől kezdve, videókon és filmeken át, zenét és fontos dokumentumokat is. Egy USB-vel hozzácsatlakoztatja a géphez és ezt követően átmásolja rá a legfontosabbakat. A külső adattárolót leválasztja, majd elteszi, amíg szüksége nem lesz rá. Abban az esetben, ha csak kisebb mennyiségű adatot kell tárolnia, elég csak egy pendrive erre a célra.

 

Mentés NAS-ra

 

Egy fokkal kényelmesebb módja az adatmentésnek a NAS hálózat használata, amelynek kezelése pofon egyszerű, egy amatőr is könnyen megbirkózik vele. Hogyan is működik? A NAS ideális főleg abban az esetben, ha az Ön háztartásában minimum két számítógép található, ami a mai világban nem ritkaság. Ez a szerver egy kisebb számítógép elvén működik megosztott hardverekkel, amelynek köszönhetően az adatmegosztás is könnyebbé válik. Nagy előnye tehát az, hogy, ha az egyik gépe fel is mondaná a szolgálatot, az adatai a másik gépen tárolódnak. Mivel folyton a hálózatra kapcsolódik, nem csak a számítógépe adatait, de a mobiltelefonja és tabletje adatait is lementheti.

 

Mentés felhőre

 

Abban az esetben, ha folytonos az internetelérés, a legjobb megoldás a felhőre való mentés. A felhő tárhely is lehet többféle - használhat Dropboxot, Google disket vagy One Drive-ot - a döntés az Öné. Ezen szolgáltatásoknak köszönhetően bárhol tárolhatja adatait, ha internetközelben van. Elég, ha letölti notebookjára, mobiljára az alkalmazást, és létrehoz egy fiókot, és innentől kezdve az alkalmazás megoldja Ön helyett az adattárolást.