Jobb a szónikus fogkefe, mint a klasszikus?

fogkefe

Az utóbbi években egyre több száj és fogápolási termék jelent meg a piacon, így a fogaink ápolásának módja egyre többféle lehet. A klasszikus fogkefe mellett használhatunk elektromosat vagy épp a fent említett szónikusat. Milyen előnyei vannak a szónikus fogkefének, és megéri- e egyáltalán megvásárolni?

 

A szónikus fogkefe

Elmondhatjuk, hogy a szónikus fogkefe az elektromos fogkefe újabb változata, külsőben minimális eltéréssel. A különbség abban rejlik, hogy míg az elektromos fogkefének kerek feje van és működése a fogkefesörték körkörös mozgásán alapszik, a szónikus formája pedig inkább a klasszikus fogkeféhez hasonló. Elhanyagolható? Kicsit sem. A fogorvosok nagyrésze egyetért abban, hogy a rotációs elektromos fogkefék megsérthetik az ínyet, ami azért nem egy pozitívum, lássuk be.

Ahogy azt már említettük a szónikus fogkefék nagyon hasonlítanak a klasszikus társaikra, és a fogmosás technikája is nagyon hasonló. A különbség az, hogy a klasszikus fogkefe esetében saját magad mosod a fogaid, a szónikus esetében pedig a kefe elvégzi a piszkos munkát, sőt még sokkal jobban. A szónikus fogkefe feje jóval gyorsabban mozog, és általában 12000-24000 Hz-es frekvencián dolgozik, ami annyit tesz, hogy a készülék halk „zümmögő” hangot hallat.

Csak az összehasonlítás kedvéért, míg a klasszikus fogkefével nagyjából 600 mozdulatot teszel meg egy perc alatt, a szónikus fogkefe, típustól függően akár 8000 és 40 000 mozdulatra is képes egy perc alatt. Elgondolkodtató adat, ugye?

A mi  tippünk: Szeretnéd tesztelni szónikus fogkeféd teljesítményét? Nem probléma. Engedj vizet egy pohárba és tedd a víz felszínére a kefét. A rezgésből már láthatod, milyen intenzitással mossa a te fogaid.

A magasfrekvenciájú rezgés eredménye a tökéletesen megtisztított fogsor, ami megakadályozza az  esetleges lepedék lerakódását, amelyből aztán később a fogkő, vagy rosszabb esetekben fogszuvasodás vagy ínygyulladás is kialakulhat. Figyelem, a szónikus fogkefe sem tesz csodát, és mindenhova ez sem ér el. Éppen ezért a tökéletes szájápolás érdekében ne feledkezz meg a fogköztisztító kefékről vagy a fogselyemről. És természetesen ne feledkezz meg az éves fogászati ellenőrzésről sem.

Egy elengedhetetlen szempont ezen fogkefék esetében az időzítő és egyéb funkciók, amellyekkel nagyon kevés fogkefe rendelkezik. Nagyon népszerű az érzékeny fogakra alkalmazható funkció is.

 

Kinek ajánlott?

Felmerülhet a kérdés, hogy ez a fogkefe ajánlott-e neked vagy gyermekeidnek? Úgy gondoljuk, igen majdnem mindnek számára megfelelő. Ennek az energiatakarékos technológia is az oka, amely miatt gyermekek és felnőttek is egyaránt használhatják. Nem probléma a fogszabályzó, korona vagy fogpótlás sem.

De persze nem felelhet meg ez a fajta fogkefe sem mindenkinek. Hogyan lehetséges? A szónikus fogkefe eleinte nagyon csiklandozhat, főleg abban az esetben, ha előtte nem használtál elektromos fogkefét. Jó hír azonban, hogy a felhasználók nagyrésze nagyon könnyen és gyorsan hozzászokik ehhez az érzéshez.

Egy másik oka lehet, hogy egy kicsit drágább fogkefe, mint társai. Nem fogunk hazudni, míg egy klasszikus fogkefét néhány forintért megkapsz, a szónikus fogkefe már kicsit nagyobb befektetés. Az ára 10.000 forintnál kezdődik, és akár több, mint 100.000 forint is lehet.

A mi tippünk: Szeretnél a szónikus fogkefe vásárlásánál spórolni? Akkor használd ki az oldalunkon található kedvezményeket és kedvezmény kuponokat! A Philips kupon és az Alza kupon nagy segítségedre lesznek biztosan.

Ha minden szempontot figyelembe veszel, a döntés abszolút nem nehéz. Na, teszel egy próbát a szónikus fogkefével?