TOP ajánlatok - franciaágyak matraccal és tárolóhellyel

28.02.2024 Angelika Otthon Megosztás
franciaagy

Szeretnél egy új franciaágyat vásárolni matraccal és tárolóhellyel? Segítünk a választásban, és közben bemutatjuk a legjobb ajánlatokat.

Az alvás minősége kihat a produktivitásunkra, hangulatunkra, és mindenekelőtt az egészségünkre. Azonban az alvás minőségét közvetlenül befolyásolja az ágy és a matrac minősége. Egyszerűen megfogalmazva, ha jól szeretnél aludni és energikusan szeretnél felkelni, akkor érdemes befektetni egy minőségi ágyba. Elolvashatod, hogy milyen paraméterekre kell figyelnie, és mutatunk néhány ajánlatot a kiváló minőségű franciaágyakra.

Szeretnél mindent egy helyen beszerezni egy szép és funkcionális hálószobához? Az Eshopist webáruházban megtalálod a franciaágyakat, tágas szekrényeket és ízléses dekorációkat remek áron.

__bulb
Hol tudod megvásárolni a legjobb sütőt?

Egy konyha elképzelhetetlen egy jó sütő nélkül. Melyik sütő lesz számodra a legmegfelelőbb? A cikkünkben található információk segítenek a választásban.

Hogyan válassz franciaágyat?

 

A franciaágy matraccal és tárolóhellyel a legpraktikusabb ágytípus, amit vásárolhatsz. Talán azt kérdezed, miért? Egyszerűen azért, mert mindent egyben kapsz, anélkül, hogy további költségeket jelentene a matrac vagy a tároló megvásárlása.

A következő sorokban arról lesz szó, hogy milyen paraméterek döntőek ennek a hálószobabútornak a kiválasztásakor.

 

Ágyméret

 

A franciaágy standard mérete 180 x 200 cm. Gyakran keresettek a 160 x 200 cm és a 200 x 200 cm méretűek is. Mitől függ az ágyméret kiválasztása? Mindkét partner magasságát figyelembe kell venni. Az ágynak 20 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a magasabb partner magassága. Ami a szélességet illeti, az optimális méret egy személy számára 90 cm.

Másodszor, az ágy méretét is a hálószoba méretéhez kell igazítani. Ha túl nagy ágyat választasz, nem lesz elég hely az ágy körül vagy más bútorok számára.

Nézd meg az ágy magasságát is, hogy a fekvés és a felkelés kényelmes legyen. Vedd figyelembe az ágy maximális terhelhetőségét is, amelynek többnek kell lennie, mint mindkét partner együttes súlya plusz némi tartalék.

Az oldalunkon található kuponok segítségével még kedvezményesebben tudod megvásárolni a kiválasztott bútorokat.

Az ágy típusa

 

Ha egy teljes felszereltségű ágyat keresel, akkor találkozhatsz matraccal és ágyráccsal ellátott típussal vagy az úgynevezett kanapéággyal. Természetesen az ágy típusától függően a végső ár is változik. A legfontosabb azonban, hogy a matrac keménysége, a rács típusa megfeleljen az igényeidnek. A matrac keménységét a rendelés leadása előtt letesztelheted egy üzletben.

Egy matrac, vagy inkább két különálló? Ez attól függ, mi felel meg jobban neked és a partnerednek. Általában a nagyobb méretű ágy nehezebben kezelhető és nem alkalmas hozzájuk az állítható ágyrács

 

franciaagy-parnakAutor: Aljona Ovtšinnikova (Pexels)

__bulb
Hogyan válassz megfelelő matracot kedvező áron? Segítünk

Az alvás minősége nagy mértékben függ a matractól is. Le akarod cserélni a régit egy újra? Cikkünkben megtalálod a választ arra, hogyan válassz matracot a minőségi alváshoz.

Anyag

 

Az ágyszerkezet tekintetében különböző típusú anyagokkal találkozhatsz. Mindegyiknek más a tartóssága, a megjelenése és az ára.

__check

Masszív - A fa általában erős, ellenállól és főleg hosszú élettartammal rendelkezik. Általában fenyőfából, borókából, bükkből vagy tölgyből készül. Az ára lehet magasabb, de emellett minőségi és tartós. A megjelenése illeszkedik minden belső térbe.

__check

Fém - Az acélból, sárgarézből vagy vasból készült ágykeret rendkívül tartós és ugyanakkor könnyű. Az áruk miatt is népszerűek, amely lényegesen kedvezőbb például a fa ágyakhoz képest. Hátrányuk viszont az esetleges nyikorgás, ami gyakran megrövidíti az ágy használati idejét.

__check

Kárpitozott - Elegáns hatást kelt, puha és kényelmes. Belsejében fémből vagy fából készült keret található, amely biztosítja a kárpit szilárdságát. Számos mintával és színnel kapható, merész és visszafogott színekben egyaránt. Hátránya, hogy rendszeres karbantartást igényel portörlés, porszívózás és takarítás formájában. A tartósságot elsősorban az befolyásolja, hogy a szövet sérül-e.

Ne felejtsd el kiegészíteni a hálószobát egy az ággyal harmonizáló éjjeliszekrényekkel. Ezek szinte elengedhetetlenül hozzátartoznak az ágyhoz.

Ágy alatti tárolók



Ha az ágy rendelkezik tárolóhellyel, a tárolási rendszert két módon lehet megoldani: fiókokkal az ágy elülső vagy oldalsó részén elhelyezve, vagy a fekvőfelület kinyitásával.

Jobban tetszik neked a fiókos megoldás? Valóban praktikus és kevésbé igénybe vevő, mint az ágy fekvőfelületének emelése. Csak akkor válaszd, ha elegendő hely áll rendelkezésedre az ágy körül a fiókok kinyitásához.

A második típusú ágytárolásnál nincs szükséged extra helyre az ágy körül. Vagy az egész fekvőterület nyílik vele, vagy az ágy jobb és bal oldala külön-külön nyílik.

 

Ezekkel az ajánlatokkal még olcsóbban tudod beszerezni a kiválasztott ágyat. Ne hagyd ki őket.

Franciaágy lábakkal vagy lábak nélkül

 

Ezután eldöntheted, hogy lábakkal vagy lábak nélkül szeretnél-e ágyat vásárolni.

Általában a lábakkal ellátott ágyat rendkívül praktikusnak tartják, különösen az ágy alatti takarítás megkönnyítése miatt. Másrészt, ha lábak nélküli ágyat választasz, az ágy alatt nem fog felgyülemleni a por.

 

karpitozott-agyAutor: suhel vba (Pexels)

Az elegendő tárolóhely hiánya kihívást jelenthet, különösen kis helyiségek esetén. Ilyenkor érdemes kiválasztani a megfelelő éjjeliszekrényeket.

Színváltozatok

 

A kárpitozott ágyak általában különböző színű textíliákkal vagy bőrrel vannak borítva. Ezáltal jobb lehetőséged van kiválasztani egy ágyat olyan színű vázzal, amely leginkább illeszkedik az ízlésedhez, és egyidejűleg harmonizál a hálószoba megjelenésével. A tipikus színek közé tartozik a fehér, a fekete vagy a szürke, de vannak merészebb kivitelűek is, mint például a mustársárga vagy a türkiz.

Ugyanilyen változatosak a fából készült ágyak színei is, világos árnyalatoktól a fehérig egészen a sötétebb árnyalatokig.

 

Egy franciaágy ára

 

Egy franciaágy vásárlása nem kis befektetés, de mivel nem minden évben veszel ilyet, mindenképpen érdemes egy prémium modellt vásárolni, amely tartós és minőségi alvást biztosít.

Egy masszív fából készült ágy átlagosan körülbelül 192.000 Ft-ba kerül. Mint korábban említettük, az ágy csak fémvázzal olcsóbb, és körülbelül 77.000 Ft-ba kerül. De ha más anyagokkal kombinálva van, az ár emelkedik. Ha például kárpitozott ágyat szeretnél, akkor körülbelül 154.000 Ft-ra kell számítanod.

Az ágy vásárlása az interneten valóban nem jelent gondot, mivel már a vásárlás során is láthatod az ágyat különböző szögekből lefotózva, ezáltal képet kaphatsz arról, hogy hogyan mutatna a hálószobádban.

 

haloszoba-fabol-keszult-franciaagyAutor: Curtis Adams (Pexels)

 

3 ajánlat franciaágyra matraccal és tárolóhellyel

 

Áttekintettük 3 bútoráruház kínálatát, amelyek ágyakat is  kínálnak, és a széles franciaágyválasztékok közül kiválasztottuk neked azt, amely a legnépszerűbbek közé tartozik, különféle kivitelben. Melyik ágy tetszik neked leginkább a webáruházak (Merkury Market, Elárhető Otthon, Alza kínálatából?

 

Kárpitozott franciaágy

 

A Merkury Market webáruház változatos kínálatán belül átböngésztük a kárpitozott kivitelű, matraccal és tárolóhelyekkel ellátott franciaágyat. Több mint 30 franciaágy közül választhatsz.

Tipp: a Sara ágyat választottuk számodra, a szokásos méretekkel (180 x 200 cm). Választhatod szürke vagy lágyabb rózsaszín árnyalatban is . Neutrális árnyalata miatt könnyen kombinálható más bútorokkal. 4 fémből készül lábon áll.

Az ágyhoz matracis  tartozik. A fekvőhelyet felnyitva bőséges tárolóhelyet kapsz. A matrac a közepesen kemény kategóriába tartozik.

Az ágy magassága 104 cm és szélessége 185 cm. Az ágy jelenlegi ára 235.272,00 HUF
 

A következő nagyszerű ajánlatok jelenleg bútorokra és lakberendezési kiegészítőkre vonatkoznak. Te melyiket fogod kihasználni?

Masszív franciaágy



A masszív ágyak kategóriájából választottuk ki az Elérhető Otthon webáruház jelenleg egyik legnépszerűbb ágyát. A Naomi névre keresztelt magasított 160 x 200 cm-es tölgyfa ágyat jelenleg 53.848 Ft-tól tudod megvásárolni. Szilárd fenyőfából készült, két rétegű védőlakkal kombinálva, ami biztosítja a tartósságot és hosszú élettartamot.

Az ágy alsó részéhez hozzávásárolható az ágyneműtartó fiók. Az ágy 1 kétszemélyes matracból áll,  matrac a kívánt keménységnek megfelelően vásárolható meg.
 

__bulb
Klíma a lakásban – hogyan spórolhatsz vele?

Szeretnéd növelni a komfortérzeted a forró napokon? A megoldás egy légkondicionáló berendezés a lakásba. Olvasd el, mire kell ügyelned a vásárláskor és használatakor, hogy pénzt takaríts meg.

Fém franciaágy

 

A legtöbb fém franciaágyon a fejtámlán fém bevonatot találunk. Az Alza webáruház kínálatában azonban számos ágyat találtunk , amely a stílusos fémbetéteket tölgyfával ötvözi. Az ágy megjelenése eredeti, elegáns és modern. Ezek az ágyak tökéletesen illeszkednek a különböző lakberendezési stílusokhoz, és a figyelemfelkeltő részleteikkel kiemelik a tér látványosságát.

__bulb
Mire figyeljünk szónikus fogkefe vásárlásakor, és hol érdemes megvenni?

Mindenki vágyik egy szép és egészséges mosolyra. Te hogyan gondoskodsz erről? Egy szónikus fogkefe segíthet a megfelelő ápolásban. Hogyan válaszd ki és hol tudod megvásárolni?

Azt tanácsoljuk ne siesd el a választást, ellenkezőleg. Nézd meg több webáruház különböző ajánlatait, és válaszd azt, amely leginkább megfelel az elvárásaidnak mind paraméterek, mind ár szempontjából. A különböző oldalak böngészésével gyors áttekintést kapsz az elérhető ajánlatokról, így időt és pénzt is megtakaríthatsz. Ne csak az árat, hanem az ágy minőségét és stílusát is vedd figyelembe, hogy biztosan elégedett legyél a választásoddal.