Mikulás csomag gyerekeknek - egészséges, finom és házi

25.11.2022 Karolina Gyermekek Megosztás

Jók voltak a gyermekek idén, vagy nem fogadtak szót? Idén, bolti édességek helyett készíts te is egészséges, finom és házi Mikulás csomagokat a gyerekeknek.

Mi jut eszedbe, amikor azt mondod, hogy Mikulás? Cipőtisztítás, a csizmák ablakba helyezése, vagy a türelmetlenül futkosó gyerekek, akik alig várják, hogy a télapó meghozz a várva várt meglepetést?

A csomagban általában a gyerkőcök kedvenc édessége rejlik. Biztosan kapnak még további csomagokat iskolából vagy a nagymamától. És mielőtt észbekapnál, az otthonod teli van édességgel.

Hogyan szabályozható az édesség mennyisége az év legédesebb ünnepei alatt? Készíts egy egészségesebb, de édes Mikulás csomagot a gyerekeknek.

Ha szeretnél finom és jó minőségű élelmiszert a mikulás csomagokba, akkor nézz körül a Tesco.hu webáruházban. és használd a kedvezménykódot. Most - 1500 Ft kedvezmény jár a legelső online rendelésedre a BHUYNT kód megadásával 10.000 Ft feleltti vásárlás esetén

mezes kalacs

 

Adventi naptár

 

Kezdjük a gyerekek, de sok felnőtt kedvenc Mikulás klasszikusával. Az adventi naptárral.

Valószínűleg emlékszel arra, hogyan gyermekkorodban nyitottad ki az egyik édességet tartalmazó ablakot a másik után, és így számoltad vissza a napokat karácsonyig. Szerezz örömet gyermekeidnek így te is.

Tudtad, hogy manapság már édesség nélkül is vásárolhatsz adventi naptárat gyerekeknek? Helyettesíthetik őket például a mesék népszerű szereplői, a játékok vagy a minikönyvek.

adventi naptar

Nem csak édesség lapulhat az adventi naptárban, hanem akár izgalmas játékok is. Csak nézz körül a 4home.hu oldalon és használd az AFH3  kuponkódot, és szerezz 3% kedvezményt.

Minőségi csokoládé

 

Természetesen a csoki se maradhat ki a Mikulás csomagból. De váálassz jobb minőséget magasabb kakaótartalommal. A legjobb, amit a gyerekeknek adhatsz, ha legalább 35% kakaó szárazanyagot tartalmaz.

kis csoki

 

Ízletes gyümölcs

 

A gyümölcs a Mikulás csomag egészséges összetevője. Csak rajtad múlik, hogy frissen, szárítva vagy kombinálva teszed bele őket.

Van otthon gyümölcsaszalód? Akkor biztos lehetsz benne, hogy az elkészített gyümölcs valóban egészséges és hozzáadott cukor nélküli.

Tippünk a liofilizált szárított gyümölcs. Gyerekek és felnőttek is nagyon szeretik. Nem hallottál még róla? Ez egy fagyasztva szárított gyümölcs. Ez a feldolgozási eljárás megőrzi ízét, színét és formáját. A gyerekekkel közös kóstolásra talán Mikulás nap a legalkalmasabb.

szaritott gyumi

 

Házi mézeskalács

 

Megsütötted már az első mézeskalácsodat? Válassz ki belőlük néhányat, csomagold celofánba vagy sütőpapírba, és kösd át színes szalaggal.A gyerekeknek tetszeni fog, és te is elégedett leszel, mert tudod, miből készül ez az édesség.

mezes kalacs

 

A saját Mikulás csomag elkészítése a gyerekeknek egyáltalán nem nehéz. Próbáld ki a  kedvenc édességeik egészségesebb változatait. Hiszen a gyerekek szeretnek új ízeket felfedezni. Így te és ők is elégedettek lesztek.

A karácsonyi képeslapok küldése is a karácsonyhoz kapcsolódik. Szeretnéd elkészíteni a sajátotokat gyermekeiddel? Vagy kíváncsi, hogy mikor készült az első karácsonyi képeslap? Erről is olvashatsz cikkünkben.