További növekedés vagy csökkenés várható? Az üzemanyagárak összehasonlítása

20.09.2022 Karolina Üzemanyag Megosztás

Mennyit fizetsz a tankolásért? Az üzemanyagárak aktuális összehasonlítását hoztuk el neked. Ezenkívül azt is megtudhatod, hogyan spórolhatsz tankolásnál a lehető legtöbbet.

Az elmúlt hónapokban az autósoknak nem volt más választásuk, mint mélyebbre nyúlni a zsebükben. Ennek oka az üzemanyagárak emelkedése.

Jó hír viszont, hogy a benzin ára lassan csökkenni kezd. Mennyit fogsz fizetni a tankolásért? És mi a helyzet külföldön? Nézd meg az aktuális benzinárak áttekintését és tippjeinket, hogyan spórolhatsz tankoláskor.

Külföldre utazol kirándulni vagy munka miatt? Hogyan költhetnél kevesebbet az utazásra? Válaszd a buszos utazásokat.

Jelenleg nem az üzemanyag az egyetlen, ami drágult, és jelenleg extra költséget jelent. Az élelmiszer vásárlás is hatalmas kiadásnak minősül.

zold auto

__bulb
Hogyan spórolj a konyhában?

Hogyan készíts finom, mégis pénztárcakímélő ételt? Hogyan spóroljunk a kaján? Hoztunk 7 tippet, hogyan spóroljunk az ételen.

A drágulás alól a rezsi sem kivétel. A drágább földgáz vagy a globális társadalmi problémák negatív hatással voltak mindennapi életünkre.

__bulb
Emelkedő rezsiárak? Így takarékoskodj

Magyarországon az eddig biztosnak vélt rezsicsökkentés feltételei változtak. Hogyan csökkenthető mégis a rezsi számla és hogyan tudod hogyan tudod az áram és a gázfogyasztásodat csökkenteni? Olvasd el spórolási tippjeinket a családi költségvetés növeléséhez.

Az üzemanyagárak összehasonlítása

 

Az üzemanyagárak minden országban emelkedtek. Első pillantásra nevetséges különbségek nagyban befolyásolják a végső összeget.

Tankolás itthon és a szomszédos országokban

 

Gondoltál már arra, hogy elmennél néhány szomszédunkhoz tankolni? Jól fontold meg, mielőtt elindulsz. Mivel az árak folyamatosan változnak, lehet, hogy egyáltalán nem éri meg.

Milyenek a benzin és a gázolaj jelenlegi árai Magyarországon és a környező országokban? Nézd meg a listát.

benzin arak

A benzin és gázolaj ára a itthon és a környező országokban a Cargopedia.hu szerint 2022.09.20. 

Spórolási tippek tankoláshoz? Jöjjön három tippünk. 

Használd a benzinkutak kedvezményeit 

 

Olcsóbb benzin, gázolaj, egyéb bónuszok. Mindez tényleg elérhető néhány benzinkúton. Elég, ha van hűségkártyád.

Természetesen benzinkúttól függően eltérőek a begyűjtésük és alkalmazásuk feltételei.

Több benzinkúton is kaphat kedvezményt és bónuszt:

__check

Shell
 

__check

MOL
 

__check

OMV
 

Csökkentsd autód üzemanyag-fogyasztását 

 

A tankolásnál spórolhatsz, ha csökkented autód fogyasztását. Hogyan csináld: 

__check

Vezess egyenletesen
 

__check

fékezzen a motorral
 

__check

tervezd meg az utat
 

__check

állítsd le a motort
 

__check

vigyázz az autódra
 

gyors auto

 

Benzinkút mobil alkalmazások 

 

Van a kedvenc benzinkutadnak mobilalkalmazása? Ne felejtsd el megkérdezni, amikor legközelebb tankolsz. Segítségével több ezer forintot is megtakaríthatsz

A használata mindig nagyon egyszerű. Megmutatja az tartózkodási helyedhez legközelebbi benzinkutakat. Ha van elég üzemanyagod, akkor nem kell a konkurenciánál tankolnod rosszabb áron. És biztos lehetsz abban, hogy megérkezel a "saját" benzinkútra.

Számos benzinkút kínál letölthető mobil alkalmazásokat:

__check

Mol
 

__check

OMV
 

__check

Shell
 

ferfi vezet

Naponta használod az autót? Ezt a közlekedési eszközt nem tudod helyettesíteni? Akkor nincs más választás, mint a jelenlegi árakon tankolni. Jó hír viszont, hogy több szakértő az ősz folyamán is az üzemanyagárak fokozatos csökkenését jósolja.

Az üzemanyag-megtakarítás egyik módja az elektromos autó vásárlása. Ismered az elektromos autók előnyeit és hátrányait? Talán cikkünk segít a döntésben.