Vissza az iskolába – egészséges tízórai pár perc alatt!

11.09.2023 Angelika Étel és főzés Megosztás

Egy gyermek számára az egészséges és tápláló tízórai rendkívül fontos. Ha inspirációra van szükséged, itt találhatsz néhány ötletet és tippet

Különösen a legkisebbek esetében a szülők örömmel készítik elő az iskolai tízórait. Kifogytál az ötletekből, hogy mit is pakolj? Ebben semmi meglepő nincs, hiszen a napi rutin során ez sokszor okoz kihívást. Reméljük, hogy tippjeink segítenek abban, hogy finom és egészséges tízórait csomagolhass a gyerkőcnek.

Az uzsonnának finomnak és gusztusosnak kell lennie. Minőségi uzsonnást dobozt tudsz vásárolni a Klarstein webáruházban, amely segít fokozni az uzsonna örömét.

gyerekek-iskolaba-uzsonnaznak

 

A legjobb tízórai az iskolába

 

Reggeli után a tízórai a második legfontosabb étkezés a nap folyamán, nemcsak felnőtteknek, hanem gyermekeknek is. Mindennap része kell, hogy legyen az étrendjüknek, mivel segít pótolni az energiát az iskolai tanulás és más tevékenységek során.

A tízórainak nemcsak péksüteményt, hanem gyümölcsöt, zöldséget és természetesen innivalót is tartalmaznia kell. Ajánlott teljes kiőrlésű péksüteményt választani a fehér helyett, mivel magasabb szénhidrát- és rosttartalommal rendelkezik, ami elősegíti az emésztést és hosszabb ideig telítettségérzetet nyújt. Jó ötlet házi kenővell vagy magas hús tartalmú sonkával készíteni.

Az gyümölcs és zöldség, mint további rostforrás, elengedhetetlen a gyermekek számára a vitaminok pótlásához, az energia szinten tartásához és az egészséges növekedésükhöz és fejlődésükhöz. Bátran csomagolj tejtermékeket is a tízórai mellé a kalcium kiegészítéséhez.

 

uzsonnas-doboz-etel

 

Az tízórai mellett , ne felejtsük el az innivalót sem. Sokszor nem egyszerű, de az édes italok nem jó választás az egészség szempontjából. A legjobb megoldás tiszta víz, nem cukrozott gyümölcsteák, esetleg víz citromlével vagy házi szirupokkal ízesítve.

Kevés folyadékot iszik a gyermeked? Egy mesefigurás, szép kulacs talán megoldhatja ezt a problémát és a r endszeres folyadékfogyasztásra ösztönözheti őket.

 

uzsonna-iskola-gyerekek

Az eredeti iskolai kulacsokat a Játéknet webáruházban tudod megvásárolni. Nem tudod, melyiket válaszd? Hagyd, hogy a gyermeked döntsön.

Egészséges tízórai receptek

 

A tízórai során bátran lehetsz kreatív és szinte bármilyen összetevőt felhasználhatsz. Ráadásul az egyes recepteket a hűtőben található alapanyagok szerint is variálhatod. Kiválasztottunk 2 egyszerű receptet, amelyeket reggel is könnyedén elkészíthetsz. Így a gyerekek mindig tápláló tízóraival indulhatnak neki a napnak.


Zöldfűszeres túrókrém


Nagyon könnyen elkészíthető, de nagyon finom. Próbáld ki, és látni fogod, hogy a gyerekek és a felnőttek is imádni fogják

Hozzávalók:
 

__check

500 g túró

__check

4 evőkanál tejföl vagy natúr joghurt

__check

só. fekete bors

__check

fűszernövények ízlés szerint - metélőhagyma, bazsalikom vagy apróra vágott aszalt paradicsom

Keverd össze az összes hozzávalót, és ízesítsd fűszerekkel és fűszernövényekkel. Ha hozzáadod a őrölt paprikát, a túrókrém finom paprikás ízt és szép színt kap. Friss, teljes kiőrlésű kenyér és zöldségek kíséretében a gyerekeknek biztosan ízleni fog.

 

uzsonnas-dobozok-fuzetek

Gyümölcsös joghurt tál

 

Szeretnél egy édes, ugyanakkor egészséges tízórait készíteni a gyerekeknek? Egyszerűbb és ízletesebb ennél nincs. Keverd össze a natúr joghurtot, a felkockázott gyümölcsöket, a mazsolát és a dióféléket. Az íze isteni. Másnap próbálj pudingot vagy túrót joghurt helyett, hogy változatossá tedd a tízórait.
 

__bulb
TOP3 könnyű és finom húsmentes étel ebédre

Te milyen gyakran eszel húst? Próbáld meg kihagyni párszor és készíts helyettük ízletes és gyors hús nélküli fogásokat. Mutatunk pár receptet.

3 hasznos tipp az uzsonna elkészítéséhez:

 

1

Vond be gyerekeket - ha részt vesznek az elkészítésben, lehet, hogy még jobban várják majd az uzsonnát.

2

Uzsonna ízlés szerint - természetes, hogy azt szeretnéd, ha a gyerek minél több egészséges ételt, gyümölcsöt és zöldséget fogyasztana. Azonban ismételt kényszerítés olyasmire, amit valóban nem szeret, nem mindig a legjobb megoldás. Minden mértékkel.

3

Készíts uzsonnát a munkába - így példát mutathatsz a gyereknek, hogy mennyire fontos az uzsonna.

lanyok-iskolaban

 

További tízórai tippek:

__check

gyümölcssaláta

__check

házi készítésű müzliszeletek

 

__check

almapüré

 

__check

teljes kiőrlésű kenyér mogyoróvajjal és gyümölccsel

 

__check

házi gyümölcsös sütemény

 

__check

banános zabpehely muffinok

__check

zöldséges wrap

__check

joghurtos mártogatós friss zöldségekkel

Mint láthatod, még a villámgyors tízórai is lehet ízletes és egészséges. Elkészítenél néhányat közülük? A jutalmad egy energikus és elégedett gyermek lesz, aki napközben a legjobbat kapja.

__bulb
ISIC kártya: Hogyan spórolhatsz a vásárlásokon tanulmányaid során?

Ha diák vagy, egész biztos ismered az ISIC diákigazolványt. Tudod, hogy kell igényelni? Ismered az összes előnyét? Most bővebben is olvashatsz róla.