Raklapból készült kerti bútorok - miért annyira népszerűek?

30.08.2023 Angelika Otthon Megosztás
raklap-butor

A raklapokból készült ülőgarnitúra nagyszerű módja annak, hogy a kültér egy részét modern, mégis megfizethető módon rendezzük be. Tudj meg többet róla és arról, hogyan készítheted el saját magad.

A raklapokat régóta használják a kereskedelemben, különösen az áruk szállítására. Az utóbbi években egyre gyakrabban látjuk, hogy modern bútorok alapjául is felhasználják őket.

A raklapok felhasználásával, meghosszabbítjuk az élettartamukat. Ez egyfajta újrahasznosítás, amelynek eredménye egy funkcionális és modern raklap bútor. Jellemzője a megfizethetőség, legyen szó akár késztermékről, akár az előállításához szükséges anyagról.

Minden kerti ülőhelyet könnyedén feldobhatsz stílusos ülőpárnákkal, amelyeket a 4home webáruházban találsz. Kattints 4home webáruház oldalára és vásárolj most!

kerti-raklap-butor

 

Miért érdemes raklapból készült ülőgarnitúrát választani?

 

A raklap egyszerű megjelenése, valamint nagyfokú tartóssága a fő oka annak, hogy népszerű bútornak számít. Nemcsak a kültéri, hanem a beltérti bútorokként is széleskörűen alkalmazható.

Mit lehet raklapból készíteni? A lehetőségek szinte korlátlanok. Könnyedén készíthetsz kerti ülőgarnitúrát, könyvespolcot, dohányzóasztalt, zsámolyt, és egy kis kreativitással egy kanapét vagy ágyat is.

8 fő előnye a raklapbútoroknak

__check

gazdaságos és könnyen elérhető alapanyagok

__check

egyszerű és gyors karbantartás

__check

zéles választék és lehetőségek a bútorok kombinálására

__check

könnyű tárolás és áthelyezés

__check

modern megjelenés

__check

további újrahasznosítási lehetőség

__check

környezetbarát

__check

hosszú élettartam

Téged is érdekel ez az ökológiai és innovatív trend? Nézd meg, hogyan készíthetsz otthon magadnak stílusos raklapból készült teraszüléseket, és hogyan spórolhatsz.

 

paletta-raklap-butor

Hogyan készítsünk bútorokat raklapokból?

 

Raklapok átalakítása bútorokká nem igényel sok technikai ismeretet és időt sem vesz igénybe. Ezért ideális gyors megoldás azok számára, akik funkcionális és modern kerti bútorokat szeretnének készíteni raklapokból. Ha csak egy kis ügyességgel rendelkezel, könnyedén elkészítheted saját magadnak.

Most pedig nézzük, milyen raklapokat használjunk. A különböző raklap típusok közül érdemes az EUR raklapokat választani. Ezekből csak néhány darabra lesz szükséged ahhoz, hogy egyszerű, de modern bútorokat hozz létre. A munkához szükséged lesz fűrészre, csiszolópapírra, szögekre, csavarokra, szintetikus festékre és lakkra.

butor-keszites-furesz

Mielőtt neki látnál a búgyorgyártásnak érdemes előtte lefesteni a raklapokat védőlakkal és a kiválasztott színnel, és hagyd őket megszáradni.

 

Raklap pad

 

Kezdjük a pad készítését, amihez összesen 3 raklapra van szükség. Kezdd azzal, hogy rögzíted egymáshoz a két raklapot csavarokkal. A harmadik raklapot használd háttámlának, és erősítsd hozzá függőlegesen az összekapcsolt raklapokhoz. Ezt a folyamatot ismételd meg a szükséges számú pad elkészítéséhez.

 

Egyszerű asztal

 

Gondold át, milyen magas asztalt szeretnél. Ennek függvényében határozd meg a használt raklapok számát, és egyszerűen rögzítsd őket egymáshoz. Szeretnéd, hogy az asztal könnyen mozgatható legyen? Rögzíts kerekeket az alsó raklapra.

 

Szék a gyakorlottabbaknak

 

Először csavarozd össze a két raklapot. A harmadikat vágd háromszög alakúra fűrésszel, majd rögzítsd úgy, hogy a leghosszabb deszkák legyenek a szék alsó részén, míg a rövidebbek a tetején legyenek.

Egy másik lehetőség, hogy szétszedd a raklapot, és a deszkákat külön-külön erősítsd a szék alsó részéhez. Így az elkészült szék mintha profi munka lenne. 

Végül ne felejtsd el az ülőpárnákat, takarókat, virágokat, lámpákat és egyéb kiegészítőket, amelyek még kényelmesebbé és hangulatosabbá teszik az ülőalkalmatosságot. A Butlers webáruházban széles választékban találhatsz ezekből a termékekből. a termékekből.

 

faszek-butor

__bulb
Télikert - ötletek hogyan varázsold különlegessé

A télikert összekapcsolja a házat és a teraszt. Neked is van? Íme néhány tipp, hogy még hangulatosabbá és kellemesebbé varázsold.

 

Raklapokból készült kerti  bútorok gondozása

 

Bizonyára már lefestetted  a raklapból készül bútorokat védőlakkal, de a további karbantartás ugyanolyan fontos. Annak érdekében, hogy a raklapok minél hosszabb ideig szolgáljanak, próbáld megvédeni őket az esőtől, hogy elkerüljék a károsodást.

Az erős UV-sugárzás és szélhatás után a festék valószínűleg fokozatosan kopni fog. A lekopott festékmaradványokat csiszolópapírral simítsd le, és tartsd a bútorokat por- és egyéb szennyeződésektől mentesen. Ezután vigyél fel egy impregnáló bevonatot, majd száradás után lefestheted a neked tetsző színnel.

raklap-ulogarnitura-kert

Amint láthatod, a raklapokból készült bútorok elkészítése nem olyan nehéz, mint gondolnád. Szerezd be a raklapokat, és alkoss saját eredeti ülőgarnitúrákat a teraszra vagy a kertbe. A saját kezűleg készített bútorokkal nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hanem új készségeket is elsajátíthatsz.