Mechanikus órája van? Ez esetben a következőket tudnia kell

óra

Ha önnek nem elemre működő automata órája van, hanem mechanikus, akkor biztosan elgondolkodott már azon, hogy elkelne mellé egy órafelhúzó is. Mi is tulajdonképpen az órafelhúzó, és mik az előnyei? Olvassa el blogunkat, és megtudhatja azt is, hogy hol várják a legjobb kedvezmények az órákra.

 

Mi az órafelhúzó?

Az óraforgató vagy órafelhúzó, ismert angol nevén „watch winders”, olyan szerkezet, amely működésben tartja az órát akkor is, ha azt ön éppen nem viseli, vagy ha csak egyszerűen elfelejti felhúzni.

 

Az órafelhúzók előnyei

 

 Megfeledkezhet róla. Talán éppen ez az óraforgatók legnagyobb előnye. Egyáltalán nem kell észben tartani, hogy a mechanikus órát fel kell húzni. Így tehát megakadályozhatja, hogy valahol pontos idő nélkül maradjon. Nem kell újra és újra beállítani az órán az időt és a dátumot.

 Az órafelhúzók hozzájárulnak az óra jó működéséhez. A mechanikus óráknak nem tesz jót, ha megállnak. Éppen ellenkezőleg, a kenőanyagok miatt folyamatos mozgásban kell lenniük. Ha az óra áll, a kenőanyag lerakódhat.

 

Az órafelhúzók hátrányai

 

 Az alkatrészek jobban elhasználódnak. Az órafelhúzók elleni érvek az előzővel ellentétben éppen azt állítják, hogy az óráknak igenis árt, ha folyamatosan járnak. Az állandó működés ugyanis az alkatrészek korábbi elhasználódásához vezethet, így a szervizt is gyakrabban kell látogatni.

 Az órafelhúzó egy külön befektetés. Ha csak egy egyszerűbb órafelhúzóba is invesztál, már az is plusz költséget jelent, ami elvesz az otthoni költségvetésből. Viszont itt van egy jó hírünk is: vásárlás előtt látogassa meg portálunk Kedvezmény kuponok óra és ékszer kategóriáját, és meglátja, hogy még pénzt is takaríthat meg.

Tippünk: Ha új órát szeretne, és nem hajlandó egy vagyont költeni rá, akkor se aggódjon. Használja vásárláskor a nagyszerű Ékszer-Eshop kupon nyújtotta lehetőséget, és pénztárcája hálás lesz érte.

Akárhogy is, az órafelhúzó mindenképp jó választás, ha óragyűjteménye van, vagy ha rendszeresen elfelejti óráját felhúzni. Szintén nélkülözhetetlen, amennyiben olyan órája van, ami összetettebb rendeltetésű, és például csillagászati funkciókkal vagy öröknaptárral rendelkezik. Néhány esetben ezeket annyira bonyolult beállítani, hogy emiatt vissza kell küldeni a gyártóhoz.

 

Hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

 

Az órafelhúzók választéka igen széles, kivitel és méret szerint is több fajta áll a rendelkezésére, az egyszerűbbektől egészen a széfként is funkcionáló luxus óraforgatóig. Ezt, mint már luxus bútordarabot tarthatja otthon. A választásnál viszont figyelni kell arra, hogy az órafelhúzó megfeleljen az óra típusának. Továbbá figyelembe kell venni, hogy hány órát szeretnénk vele felhúzni.

Egy darabos, illetve több darabos óraforgató is létezik, amelybe egyszerre több órát is betehet. Mérlegelje saját szükségleteit. Szükséges, hogy az órafelhúzón több típusú forgást tudjon beállítani, és irányukat változtatni, vagy esetleg a felhúzás időpontját szeretné majd eltolni? Hálózati kábelen keresztül szeretné tölteni vagy elemmel működtetni? A megfelelő órafelhúzó kiválasztásakor ez mind-mind befolyásolja a végső döntést.

 

Óra és ékszer kedvezmények megtekintése